Известие

Collapse
No announcement yet.

1.4 16V TS - проблем с маслена помпа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.4 16V TS - проблем с маслена помпа

Добър ден,искам да направя едно запитване

Имам следния проблем,с Алфа ромео 145 1.4 16V Туин спарк,проблема е следния,при студено запалване в Минусови темперетури лампата на МАСЛОТО свети прекалено дълго до минута та понякога и две,закарах я в сервиз и там ми казаха че проблема е в помпата,смениха я с втора употреба,но за съжаление проблема си остана,те просто вдигат рамене и ми взеха една торба пари,та искам да Ви попитам може ли да се направи диагностика на ве4е свалената ми помпа и да се види дали тя е проблема или е не6то друго и ако е тя да се рециклира или там каквото е необходимо,Благодаря Ви предварително,ще очаквам някакъв отговор.
    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Колега,като за начало започни да си кръщаваш темите по-смислено.Гледам си от София бих ти препоръчал да преглегаш сервизите от Техническия раздел,100% ще намерят решение на проблема ти
    Ето линк : http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Колега, виж сервизите за италианки в обявите на форума и отзивите за тях, там ще ти направят всякаква диагностика " Ако имаш мерак ми пиши лично и ще те насоча къде да отидеш.
      Arena Coast Customs

Comment

колега, накарай ги първо да ти измерят налягането на маслото, може само датчика да се ебава. маслен филтър сменял ли си. другото е цедката в картера как е.
        точка

Comment

Маслена помпа

Здравей Колега
          Всяка маслена помпа си има определени хлабини които трябва да се замерят и трябва да са в зададените граници. Замери свалената си помпа и ще разбереш дали е годна или има и друга причина за лошата работа. Изчисти цедката добре. Смени си масления филтър, защото често си случва самият той да е проблемен. По- точно вътре в него има едни клапанчета които може и да не работят. Това е най-общо.
          ALFA ROMEO 145 1.4TS 2000 г.

Comment

...

здр колега и маите е така но по доста по малко ,мисълта ми беше ,че е много важно с какво масло си аз си сипах за зимата по тънко пълна синтетика и е много по добре, не съм се заглеждал каде е датчика за маслото ако е на края на магистралата винаги ще има забявяне и т.н. и в есе пак въпреки ,че е нормалоно при теб си е доста......тракали при палене стодена и топла и кога спира да трака при стодено палене ме интересува?????
            sigpic
            АЛФА РОМЕО 145

Comment

Първоначално публикувано от astronoma Покажи съобщение
              здр колега и маите е така но по доста по малко ,мисълта ми беше ,че е много важно с какво масло си аз си сипах за зимата по тънко пълна синтетика и е много по добре, не съм се заглеждал каде е датчика за маслото ако е на края на магистралата винаги ще има забявяне и т.н. и в есе пак въпреки ,че е нормалоно при теб си е доста......тракали при палене стодена и топла и кога спира да трака при стодено палене ме интересува?????
              Колега извинявай ма мнението ти отрича изцяло физиката и законите за хидравлични системи особенно за автомобилни с масленно мазане
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

защо не си смениш датчика,колега
                Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                sigpic

Comment

Нужно е немедлено да се замери налягането,щото може да е датчик, а може и да роди мотора!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

...

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Колега извинявай ма мнението ти отрича изцяло физиката и законите за хидравлични системи особенно за автомобилни с масленно мазане

Нещо не можах да ти схвана мисълта какво искаш ди ми кажеш на мен,или искаш да обясниш на другите за колите с маслено мазане
                    sigpic
                    АЛФА РОМЕО 145

Comment

Датчикът се намира винаги на главната магистрала,която не е особенно дълга.Стои веднага след филтъра.Даже от развъртането от стартера трябва да е налице достатъчно налягане за да изгасне лампата.Маслото е флуид с пренебрежимо нисък кефициент на свиване.При здрав датчик и проходима магистрала,най-честите проблеми са от клеясала цедка и от повреден клапан за регулиране налягането на помпата.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

колега щом си сменил помпата и пак го имаш проблема вземи си смени маслото и филтъра с читави такива ,а дали нямаш и лагери за смяна с това гаснене на лампата след 1-2мин скоро със сигурност ще имаш та възможните варянти за мен са
                        1-помпа
                        2-маслен филтър
                        3-датчик
                        4-лагери на кол.вал
                        но тези неща са ги описали и колегите по горе така че започни да ги отмятяш едно по едно успех
                        sigpicalfa 164turbo s4
                        части втора употреба за алфа всичко за 156
                        http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
                        0888556609 Коко Алексиев

Comment

Първоначално публикувано от astronoma Покажи съобщение

трака когато е студена и спира когато загасне лампата

---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

[QUOTE=Zafo_84;649057]

естествено 4е съм сменил маслото с 5w40 пробвах със 3 4 вида разли4ни марки филтри и съ6тата работа,до колкото за дат4ика тои се намира под колекторните тръби на главата,сменчх го 2 пъти,налчгането веднага след като запали студена е 4 атмосфери и като загрее пада на 3.5,3.2 барира,а сега кажете какъв и е проблема маи е божа работ:no_no_

секи от майсторите иска да сменя не6то и да експериментира,даже съм обеден 4е и моита помпа не е била при4ина,а до колкото за сервизи,знаете ли не6то за този в люлин сервиз алфа фиат лан4ия

мерси

Колега,ако показанията ,които даваш са верни, ти е заминал датчика,който струва няколко лева!Чукането на студено може да е и от повдигачите!Това не е много голям проблем,но не е за пренебрегване!Не е за пренебрегване и факта , че тука пишем на кирилица и има букви Ш и Ч!

Мордохай!
                          Last edited by mordohy; d.m.y г., 18:28. Основание: шльокавица

Comment

...

по принцип всички алфи т.с. са така,на повечко лиляди са и то без добро обслужване....защо при следващата смяна на маслото не направиш една хубава промивка на двг...особенно на тези т.с. им се отразява много добре!!!!!
                            sigpic
                            АЛФА РОМЕО 145

Comment

помпа

колеги всичките тези неща които ги пишете съм ги направил и ефекта е нулев,минавам по 100 000 км. на година и още не е родил,така че нещо ме навява на мисълта че е някакво запушване ако някои е промивал да ми каже с какво да го направя,има налягане 4 атм на студено и 3.5 на топъл мотор,не е датчик,с хубаво синтетично масло съм,филтър с 3 клапана ,е сега ако някои ми каже от какво е съм ви признал за разбира4и и черпя много яко,просто ми писна да давам пари излишно,зашото секи само разбира да взима кинтите а аз съм доста грамотен технически,и вече не мога да вярвам на никои,помогнете ако мижете сега,това е добро предизвикателство!!

Comment

Working...
                              X